Калоян и Деян Иванови ще изпълнят договора си и ще играят в Левски Лукойл и през новия сезон. От началото на юни упорито се носят слухове, че двама от най-добрите български баскетболисти през този век ще сложат край на кариерите си, но пред “Тема Спорт” Калоян Иванов опроверга информацията.


Той бе категоричен, че заедно с Деян ще бъдат на разположение за първата тренировка на “сините”, която се очаква да бъде в средата на месец август. 33-годишните тежки крила, които са юноши на Черно море, все още имат амбиция да приключат кариерите си с титла, след като така и не успяха да спечелят такава в първенствата, където играха.


 


“Аз казах в интервю, че или ще играем в Левски или няма да си търсим други отбори и спираме. Имаме договор с клуба за още един сезон, който искаме да изпълним. Планът ни е такъв - като ни изтече контрактът, тогава ще спрем с баскетбола. Чакаме да ни кажат кога трябва да се съберем. Сигурно ще е в края на август. Видяхме се с г-н Стойков, но нищо конкретно. Те имат някои идеи, но не мога да коментирам. Имаме агент, ако имат някакви други виждания, ще се обърнат към него и ще обсъдят. Те пожелаха да подпишем за две години, така че това бе тяхно решение. Ние смятаме да си изпълним договора, така че чакаме да ни се обадят. Слухове всякакви се носят, но това е истината. Ние сме играчи на Левски Лукойл, имаме договори и това не се е променило”, коментира Калоян Иванов.



Въпреки загубата на титлата в края на май от Балкан на този етап не се очакват промени в ръководството на столичани. Константин Папазов ще остане начело на тима и ще го води в турнира ФИБА Къп. Към момента няма яснота дали Левски Лукойл ще попадне директно в групите на втората по сила надпревара на международната организация или ще играе квалификации. Първата фаза на елиминациите започва на 18 септември, като в нея ще стартират бронзовите медалисти от Берое.


Снимка: sportal.bg