Днес в Пловдив се проведе  19-тото издание на мемоариала "Вулпев-Бахчеванов". В него  лекоатлетите на Балкан - възпитаниците на треньора Иво Христов - Михаела Гаврилова и Николай Начев спечелиха бронзови медали  в своите дисциплини.


16-годишната Михаела, която само преди седмица стана двукратна шампионка за тази възраст на 800 и 1500 м, за първи път взе участие в състезание за жени. И се представи много добре, като финишира трета в бягането на 800 м. Въпреки че не можа да подобри личния си резултат, което бе една от целите, тя пробяга двете обиколки на пистата на стадион "Пловдив" за  2:26.06 мин, което е почти същото както на финала на националния шампионат преди една седмица.


Михаела и другите две призьорки бяха наградени от изтъкнатата ни атлетка в средните бягания Лиляна Томова, чийто треньор бе един от патроните на турнира Стефан Вулпев.


В последната дисциплина от мемориала - бягането на 1500 м при мъжете, лекоатлетът на Балкан Николай Начев също зае третото място. Времето му е 4:10 мин, което е по-слабо от личния му резултат, но той взе участие в това бягане с болки, заради които в последните няколко седмици силно наруши нормалната си подготовка.


За разлика от сравнително доброто състояние на пистата и секторите на стадион "Пловдив" - бившия "9-ти септември", гледката към трибуните и останалите съоръжения бе доста потискаща заради тотално занамерения им вид. В пълен контраст с намиращия се в непосредствена близост гребен канал.


Снимки: Петър Наков