Съперникът на Балкан в първия квалификационен кръг на баскетолната Шампионска лига - шведският Сьодертале Кингс, привлече втори американец. Вчера клубът подписа с Уилям Кермури, който идва от тима от втора шведска дивизия АИК Баскет.


Преди този трансфер Сьодертале Кингс подписа с още двама американци. Единият идва направо от колежанското първенство на САЩ - Шериф Драмех, който е с шведски паспорт. Високият 190 см гард игра в NCAA за тима на университета Хавай Реймбоу Уориърс.


Другият американски гард в селекцията за новия сезон - Чарлз Калисън,  е значително по-опитен. Той е 24-годишен и е висок 183 см. Идва от датския Хорсенс, професионално е играл в първенството на Литва.


Сьодертале продължи договора с още една година на шведа Хампус Рамщед, който е висок 200 см и е 20-годишен.


Вчера стана ясно, че един от американските гардове, от които се интересуваше БК Балкан - Тейвън Майерс, избра друг клуб.  25-годишният баскетболист, който е висок 188 см и досега играеше в шведския тим Йемтланд с впечатляващата визитка от 18.2 точки, 3.2 борби и 3.8 асистенции, сложи подписа си под договор с тима от Бундеслигата на Германия Giessen 46ers.