Феновете на Балкан се включиха в благотворителна кампания на BGbasket.com за председателя на Съдийската комисия към БФ Баскетбол Владимир Цеков, който пострада тежко след инцидент с мотор на 2 юли. По инициатива на фенклуба привържениците от Ботевград събраха 1100 лева, които днес бяха преведени по сметката на Владимир Цеков, съобщиха шампионите на официалната си страница.

Аглика Казакова, която е сред организаторите на кампанията в Ботевград, увери, че събирането на средства ще продължи и след внасянето на пъроначалната сума. Лицата, на които може да дарите средства в Ботевград, за председателя на съдийската комисия, са Аглика Казакова, Цветан Барбушев и Мария Димитрова.

В момента Владимир Цеков е с парализа от гърдите надолу и с поддържане на висока температура. Според прогнозите на специалисти има шанс за пълно възстановяване, но процесът за това ще е дълъг, като ще се наложат и допълнителни операции на гръбначния стълб. Само за първия етап на лечението са необходими 50 000 евро, като сумата е непосилна за семейството му.

Всеки, който желае да дари средства, може да го направи на банкова сметка в лева:
IBAN: BG74 UNCR 7000 1523 6319 61
BIC (SWIFT) код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF
Титуляр: Владимир Цеков