След повече от 200 дни без официален мач пред публика Балкан отново ще играе пред своите фенове в "Арена Ботевград"! 


Българският шампион, воден от сръбския специалист Йовица Арсич, започва защитата на титлата в НБЛ на 10 октомври срещу Черноморец (Бургас). Срещата е от 18:00 часа, а мястото е познато на всички - АРЕНА БОТЕВГРАД. Мястото, на което сме печелили не една и две битки заедно с нашите фенове! Тази година Балкан ще участва и в турнира за Купата на ФИБА Европа, чийто старт бе отложен за 6 януари 2021 година.


През сезон 2020/21 в Националната баскетболна лига ще участват 9 отбора заради прекратилия участие тим на A1 Академик София. 


Заради пандемията от коронавирус публика ще се допуска при не повече от 50% заетост от общия капацитет на залата. На секторите зад двата отбора ще се допускат зрители от 3 ред нагоре.  


Касите за билети в "Арена Ботевград" ще бъдат отворени 2 часа преди началото мача - 16:00 часа, за да се избегне струпване на хората на едно място. Преди влизане в залата на всички хора ще бъде измерена температурата с безконтактен термометър като няма да се допускат лица с повишена над 37 градуса температура.


Задължително е носенето на предпазна маска за еднократна или многократка употреба от всички лица от публиката при влизане в спортната зала, по време на престоя им в спортното съоръжение и до момента на напускането на залата.


БК Балкан призовава всички фенове за спазване на противоепидемичните мерки, за да запазим Вас и Вашето здраве, както и това на всички състезатели, треньори и служебни лица. Само така ще можем да наблюдаваме на живо отново любимите мачове, които да ни откъснат от проблемите на злободневието и да ни донесат незабравими емоции!