За да се опише най-вярно картината от днешния съботен ден, 17 август 2019, вероятно няма да стигнат всички известни суперлативи в езика ни.
Един изключително чудесен подарък на етрополските деца за Деня на миньора, 44 години от създаването на МОК „Елаците“ и 20 години от присъединяването на „Елаците-Мед“ АД към група ГЕОТЕХМИН. На тяхна страна беше и времето - чудесен слънчев топъл ден.
Нарекоха го Детски панаир с над 10 арт-ателиета за стъклопис, стенопис, архитектурна работилница, макиаж, изработване на маски, детски играчки, цветя от салфетки, магнити, зумба танци, пясъчни рисунки и рисуване на тениски. Имаше я и Стената на свободната изява, върху която всеки оставяше своя отпечатък в рисунка, текст или просто един подпис.
И безплатен сладолед имаше. А настроението беше в необикновено голямо количество.
Радваха се не само децата, но и техните родители, които им помагаха в усвояването на определено умение в някое от ателиетата. Детското остава у човека за цял живот.
Всичкото това беше в продължение на няколко часа на обяд.
Върхът на настроението беше едночасовото изпълнение от 18:00 часа на българската певица Михаела Филева и нейният състав. Буквално целият площад заигра под нейните прекрасни изпълнения.