Футболистите на Балкан  завършиха наравно - 2-2,  домакинския си мач от 3 кръг на Югозападната трета лига. Той се игра днес, тъй като бе изместен с два дни със съгласието и на двата тима. Това бе и първа спечелена точка от Балкан от началото на първенството, след като в първите два кръга записа загуби - у дома от Кюстендил и като гост на Оборище.


През първото полувреме домакините бяха по-добрият и по-активен отбор. Териториалното им преимущество доведе до гол в 41-та минута, когато след изпълнение на пряк свободен удар Емил Колев спря топката в наказателното поле на гостите, пусна към Николай Христозов и играещият треньор на Балкан промуши топката през няколко чифта крака, за да спре в мрежата. А две минути по-късно Септември Симитли остана и с човек по-малко, след като един от централните защитници фаулира излизащия сам срещу вратаря играч на Балкан.


Началото на второто полувреме бе обещаващо за Балкан, след като на два пъти имаше много удобни положения за втори гол, но Бояджиев и Ковачев не улучиха очертанията на вратата. Веднага след това обаче настъпиха много лоши 15 минути за домакините. Първо в 54-таа за втори жълт картон напусна Бачев  и двата тима останаха с по 10 души.


В 61-та минута Лулейски от Симитли изравни с удар извън наказателното поле. А в 68-та гостите стигнаха и до втори гол - централният нападател Борислав Хазуров нанесе удар с глава, вратарят Йорданов се опита да избие топката, но тя удари гредата и влезе във вратата.


Балканци успяха да вкарат втори гол сравнително бързо, когато в 73-та минута Кристиян Ковачев се пребори за топката и я заби в горния ляв ъгъл.  Пет минути преди края отново той прати топката в мрежата, след като направи добавка на отбитата от гредата топка след силен удар на Здравко Атанасов. Но страничният съдия вдигна флага за много спорна засада и резултатът остана 2-2. В последната минута втоли жълт  картон за забавено извършване на смяна получи и Хазуров от Септември.


В последните минути и двата отбора имаха шансове да променят равенството, но не успяха. И напълно логично  всички бяха недоволни от поделената точка, което се изрази и в леко напрежение след последния съдийски сигнал. Друга причина за това бяха и многото картони,  които показа  елитният рефер Николай Йорданов.