В ТУ-София вече над 75 години  се съчетават традиции в инженерното образование с иновативни подходи на обучение и изграждане на знания чрез информационни и комуникационни технологии.


Колеж по енергетика и електроника /КЕЕ/ приема студенти по специалност „Приложна компютърна и електронна техника“.  Обучението се извършва в Ботевград. Студентите придобиват висше образование за три години по държавна поръчка. Знания и умения се получават в областта на  програмирането, компютърни архитектури и мрежи, цифрова и микропроцесорна техника, техническо документиране, програмни приложни продукти и електронни управление, електрически измервания и машини, електротехника и др.


Обучението е с гъвкав график на учебните занятия и възможност за провеждането им в електронна среда, което позволява на студентите да го съчетават  работа си. 


Студентите от Колеж по енергетика и електроника имат възможността да участват в програми по „Студентски практики“ и „Еразъм +“, както и да получават стипендии за успех през целия период на обучение.


Завършилите КЕЕ могат да продължат образованието си в ОКС Магистър.