Етрополе.  Председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Етрополе от квотата на ГЕРБ Ивелина Атанасова отказа да регистрира "Атака" за участие в местните избори в града. Това съобщиха от пресцентъра на партията. От "Атака" посочват, че въпреки че документите на партията са подадени според изискванията на Централната избирателна комисия (ЦИК) и в срок, Атанасова напълно тенденциозно и с измислени т. нар. забележки е отказала да регистрира политическата формация и по този начин е нарушила конституционните права на българските граждани, като ги е лишила от право на избор за предстоящите местни избори през октомври. Партия "Атака" е подала жалба с вх. № МИ-10-96 до Централната избирателна комисия, с която настоява решението на ОИК Етрополе да бъде отменено и партията на Сидеров да бъде регистрирана веднага за участие в избора за общински съветници.
"Партия "Атака" е подала коректно попълнени документи и отказът на ОИК Етрополе, с председател Ивелина Атанасова, е в разрез с нормативните и законовите изисквания за местния вот. В българското законодателство не е записано, че ОИК може да определя срок за отстраняване на несъответствия в минути, а е записано, че това се случва не по-късно от крайния срок за регистрация, който беше в 17 часа на 16 септември. Дори в конкретния случай ОИК Етрополе трябва да започнат нова регистрация, щом измисленият им и невъзможен за спазване срок за отстраняване на предписания не е спазен. "Атака" пита кой нареди на председателя на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова да откаже регистрация на партията", заявяват от "Атака".
От партията искат оставката на Ивелина Атанасова от ОИК Етрополе заради тенденциозно отношение спрямо партията и нарушения, които според "Атака" съзнателно е извършила, за да не ги допусне до участие на изборите в Етрополе.


Източник: Информационна Агенция „Фокус”