Футболният отбор на Балкан не можа да постигне така желаната втора победа в шампионата на Югозападната трета лига. Днес в мач от 8 кръг той завърши наравно - 1-1, като домакин на Пирин Разлог.


През първото полувреме домакините на два пъти имаха шанс да открият резултата. В 36-та минута капитанът Здравко Атанасов направи отличен рейд през защитата на гостите, но след удара му топката премина на няколко сантиметра от страничния стълб. Същото се получи и малко по-късно при добра атака на Балкан след  удар на завърналия се в отбора Кристиян Кръстев.


В 67-та минута балканци откриха резултата. Негов автор бе току-що влезлият централен нападател Кристиян Ковачев, който бе най-съобразителен след мелле в наказателното поле на пирин и с плътен удар с левия крак вкара топката в мрежата.


Само пет минути по-късно обаче домакините допуснаха нелеп гол. При едно безобидно центриране в наказателното поле вратарят на Балкан излезе рисковано, но не можа да улови топката, получи се рикошет и тя влезе във вратата за 1-1.  До края на срещата и двата отбора не можаха да стигнат до чисти положения за гол и взеха по една точка, която обаче повече устройваше гостите.


В следващия 9 кръг, който е другата събота - 28 септември, Балкан ще гостува на Перун Кресна. Но два дни преди това - в четвъртък, 26 септември ще приеме на на градския стадион в Ботевград елитния Локомотив Пловдив в среща от 1/16 финала на турнира за Купата на България.