Футболният отбор на Балкан ще посрещне днес - 26 септември, носителя на Купата на България Локомотив Пловдив в среща от 1/16 финалите за трофея. Отдавна Ботевград не е приемал отбор от такъв висок ранг в официален мач. За последно това бе през 2008 година, когато тук гостува ЦСКА, също в турнира за Купата на България. Тогава за Балкан игра настоящият президент на ФК Балкан 1929 Иван Редовски.


Срещата е от 16.00 ч. на градския стадион "Христо Ботев". Цената на билета е 4 лева.


Освен че спечели купата през изминалия сезон, Локомотив Пловдив  е един от хитовете първенството на Първа лига. От началото на шампионата на efbet лигата гози сезон тимът от Пловдив е най-резултатен след изиграните 10 мача с отбелязаните 24 гола и са в Топ 3 във временното класиране.


Вчера отборът на Локомотив Пловдив направи тренировка на футболната база в Правец. За днешната среща с Балкан няма да играят наказаните Стивът Езе, Парвиз Умарбаев и Винсент Карагерен, автор на 6 гола от началото на първенството. Ето групата за днешния двубой, определена от старши треньора Бруно Акрапович:


 Мартин Луков, Илко Пиргов, Милош Петрович, Йосип Томашевич, Дейвид Малембана, Лукас Масоеро, Мустафа Абдулахи, Диниш Алмейда, Николай Николаев, Уирис Густаво, Петър Витанов, Един Бахтич, Георги Илиев, Димитър Илиев, Момчил Цветанов, Ален Ожболт, Анте Аралица


Съдии на мача Блакан - Локомотив Пловдив ще бъдат Николай Малджански с помощници Даниел Цолов и Николай Михайлов.