В днешната среща от 1/16 финалите за Купата на България в Ботевград носителят на трофея Локомотив Пловдив спечели срещу домакина Балкан с 3-0. Тимът от Пловдив продължава в следващата фаза, а за третодивизионния Балкан остана удоволствието от играта срещу доста по-класен съперник, както и опитът от тази среща за младите футболисти на домакините.


Балканци започнаха прибрано и издържаха на натиска на съперника до 27-та минута, когато защитникът Денис Алмейда отбеляза гол с глава, надскачайки защитниците и вратаря на Балкан след изпълнение на пряк свободен удар.


Осем минути по-късно се откри и първата възможност за гол и пред домакините. Крилото на Балкан Любомир Караниколов нанесе удар, който обаче бе спасен от вратаря на Локо Пловдив Илко Пиргов. В 37-та минута гостите стигнаха до втори гол. Капитанът Димитър Илиев намери Ален Ожболт в наказателното поле и словенецът - един от голмайсторите на тима - вкара от малък ъгъл с удар с левия крак.


В 62-та минута резултатът стана 3-0 след точен удар на Димитър Илиев. В 79-та капитанът на Балкан Здравко Атанасов шутира от около двайсетина метра, но топката премина над напречната греда. А три минути преди края вратарят на Балкан Калин Дончев успя да отрази опасен удар на Ожболт.


Преди мача от ФК Балкан 1929 връчиха плакет на старши треньора на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович по случай рождения му ден.


В края на тази седмица Балкан ще гостува на последния в класирането Перун Кресна в мач от IX кръг на Югозападната трета лига.