Най-добрата политика е честността, с нея трудно се печели, но се управлява лесно. Преди четири години всички искахме промяна, да сложим край на 12-годишното управление и го постигнахме. Сега желаем да продължим и надградим постигнатото за превръщането на нашия роден Ботевградски край в привлекателно място. Това каза в словото си кандидатът за кмет на Ботевград д-р Веселка Златева пред гражданите, дошли на откриването на предизборната кампания на БСП за България, което се състоя вчера в големия салон на НЧ “Христо Ботев“. 


Д-р Златева запозна присъстващите с основните акценти от своята предизборна платформа: Осигуряване на условия за конкурентноспособна икономика; Изграждане на единен информационен център в помощ на бизнеса; Кандидатстване с проекти по европейски програми за промяна на облика на нашата община; Рехабилитация и модернизация на техническата инфраструктура; Поетапна подмяна на остарялата водопроводна мрежа; Въвеждане в работен режим на съществуващите, но неработещи пречиствателни станции за питейна вода; Осигуряване на качествено професионално образование, обвързано с потребностите на бизнеса; Задължително образование за всяко дете и стипендия за талантливите ученици; Поемане на част от таксите в детските ясли и детските градини; Финансово подпомагане на младите майки и деца; Финансово подпомагане на нашите съграждани за неотложно възникнало животоспасяващо лечение; Запазване на социалните придобивки на възрастните хора; Съхраняване на културно-историческото наследство; Подпомагане на спортните клубове; Ремонт на стадион “Христо Ботев“; Подобряване на здравеопазването в нашата община чрез модернизация на общинската болница, чрез привличане на млади лекари и други медицински специалисти, като общината поема тяхното обучение с последващ договор за работа; Гарантиране сигурността на гражданите и намаляване на престъпността чрез разширяването на мрежата за видеонаблюдения. 


“Ние сме за създаването на обществени съвети, които да контролират работата по изпълнение на взетите решения“, заяви още д-р Златева. 


В края на своето изказване кандидатът за кмет от БСП за България призова гражданите да се запознаят с платформите и на другите участници в местните избори, но да гласуват за политици с високи нравствени качества, ползващи се с обществен авторитет и носещи политическа отговорност. 


По отношение на листата на БСП за България, кандидатът за кмет на Ботевград подчерта, че тя е съставена от знаещи и можещи хора. “В нея има носители на младостта и мъдростта, има хора с житейски опит и активна гражданска позиция. Всеки от тях може нещо, но всички заедно можем всичко“, каза още тя. 


От гражданската квота в листата на БСП за България обръщение към гражданите направи кандидатът за общински съветник д-р Марияна Горгачева. “Вярвам и твърдо съм убедена, че с дръзновението на младите и с опита на по-зрелите, ние ще успеем да променим това, което сме обещавали, че ще увеличим броя на общинските съветници от БСП в този мандат, а с Ваша помощ ще изберем първата жена кмет на Ботевград“, каза д-р Горгачева. 


Думата бе предоставена и на председателя на БСП – Ботевград Николина Цолова. “Можете да бъдете сигурни, че всичко казано днес и по време на предизборната кампания – ще бъде изпълнено. Така че нашият град и нашата община да бъдат и занапред привлекателно място, истински дом за нашите деца. Град, в който младите хора да намерят своето призвание, възрастните хора да изживеят достойно старините си. Град, който можеш да заобичаш истински и да дадеш своя принос за неговото европейско развитие. Затова на 27 октомври с разум изберете онзи кандидат за кмет на общината, който като личност  и с действията си е доказал, че  милее за родния край! Надявам се, че всеки тук в тази зала е убеден, че д-р Веселка Златева, която, като дългогодишен лидер на общинската организация и общински съветник, и като лекар, е доказала, че работи за хората и техните интереси. Нашата листа за общински съветници е пример за приемственост и взаимодействие. Половината от кандидатите са млади хора, вече реализирали се в различна професионална насоченост. Кандидатите ни за кметове на Трудовец, Врачеш и Литаково са хора с активна гражданска позиция и ясна програма за развитие на населеното място. С този екип ние тръгваме в предизборната надпревара, в която честно и открито ще представим предизборните си приоритети“, заяви Николина Цолова. 


Народният представител Иван Ченчев, който беше гост на откриването на предизборната кампания на БСП за България в Ботевград, изрази благодарност към д-р Златева, за това че тръгва гордо и с достойнство по пътя на предизборната битка, както и към “всички, които искат с труда си, с достойната си дейност и собствените си усилия задружно да успеят за своето родно място“. Той благодари на присъстващите за подкрепата и пожела успех с №56 на 27 октомври.    


Купуването и продаването на гласове е престъпление!