Съюзът на пенсионерите в Русе организира Фестивал на любителското изкуство с наслов "Талантът възраст няма". Председателят на Съюза Йордан Казаков сподели пред "Хоризонт", че фестивалът е в подкрепа на кандидатурата на града за европейска столица на културата през 2019 година и допълни:
С много вдъхновение и с много радост от около 78 селища идват хората да покажат своите възможности да се проявяват. За девета година поред правим тези фестивали под най-различни форми - на художествената самодейност, възстановяват обичаи, нрави, песни, много танци, много настроение, много усмивки, красиви носии.
Само пенсионери участват, но има и салон с публика от града. Русе е бил винаги водещ в културата на държавата. Всички знаят, че още в най-ранни времена, благодарение на връзката с Европа по Дунава, когато не е имало железопътен и автомобилен или друг вид транспорт и пътища, цялата култура от Европа и нашата към Европа е преминавала през Русе.


За първи път на този фестивал тази година взеха участие и изпълнителките от ЖВГ „Димана” с художествен ръководител Цветелина Петкова. И взеха, че спечелиха ПЪРВОТО МЯСТО и сърцата на русенци. Освен със заявените по регламента, по молба на организаторите, са изпълнили още три песни.


На първите пет снимки са запечатани наградите, които групата е получила: купа, златен медал, грамота за участие, грамота за първото място и сувенир.
Ето какво написа ръководителката на групата Цветелина Петкова на стената си във фейсбук:
„Ииии ето ни и нас - не къде да е, а на ПЪРВО МЯСТО - ЖФГ "Димана" на Международния фестивал на любителското изкуство „ТАЛАНТЪТ ВЪЗРАСТ НЯМА” -  гр. Русе!
Изключително съм щастлива от резултата, който постигнахме, от топлото посрещане на домакините и публиката, от високата оценка на журито и от страхотното представяне на групата!
Неповторимо емоционално преживяване! Желая на групата много здраве, лично щастие и многоооо творчески успехи!!!”
И още нещо от Валя Кръстева:
„ФГ "Димана "- Етрополе, благодари за топлото посрещане и отличната награда, оценена от журито и публиката на най-музикалния град в страната - РУСЕ. Всички сме щастливи и горди, че участвахме и достойно се представихме на този чудесен фестивал!”
Валя сподели и чрез снимките, които ни изпрати, своята радост и тази на цялата група!
Снимки: Валя Кръстева