Детски спортен празник се проведе днес в Градския парк в Ботевград. Той бе по повод завършването на Етап 2 от реконструкцията на парка и пускането в експлоатация на новата голяма детска площадка със съоръжения от акация и дъб. Съботието бе организиран по инициатива на Община Ботевград. Началото бе дадено от временно изпълняващия длъжността кмет на Община Ботевград – Борис Борисов. Той поздрави присъстващите и пожела на всички със здраве да ползват двете обновени части на Градския парк и новата детска площадка, както и да ги пазят като свои.


В продължение на два часа, под звуците на любими песни, децата имаха възможност да прекарат незабравимо съботно утро на открито. Приказните герои от група „МиНи“ бяха подготвили интересни и разнообразни състезания. Надпревара с тротинетки, отборни игри и весели танци - бяха само част от богата празнична програма. 


От Общината съобщиха, че следващите два уикенда – 26 и 27 октомври и 2 и 3 ноември, от 10 до 12 часа, детската площадка ще бъде озвучена, което ще допринесе за още по-вълнуващи игри и забавления.