Преди няколко дни завършиха дейностите по реконструкцията и благоустрояването на градския парк в Ботевград - Етап 3. Това съобщи на редовния петъчен брифинг с местните медии кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов.


„В момента фирмата изпълнител "ЛКС" ООД вече работи по реконструкцията на Зона 4. Поръчахме детските игрови съоръжения и въжения парк. Всички стари бетонови детски играчки – животни, ще останат в парка. Те ще бъдат ремонтирани профилактично и ще продължат да радват децата и техните родители.“ – каза още Гавалюгов.


В Зона 4 - най-южната част на парка до градския стадион „Христо Ботев“, ще бъдат разположени детска площадка и различни спортни съоръжения. Строително-монтажните работи, които ще бъдат извършени още в нея, са:


1) Подмяна на съществуващата настилка с нова в подходящо композиционно решение;


2) Ревизия на съществуващата подземна инфраструктура;


3) Подмяна на съществуващите осветителни тела и допълване с нови такива по проект;


4) Ново островно озеленяване, доставка и засаждане на подходящи дървесни видове, храсти и цветя в него. Видовият състав е съобразен с климатичните особености на района. Съгласно чл. 14 от Наредба за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Ботевград: „Новоизградените общински зелени площи задължително се предават с гаранционен срок, в който изпълнителят е длъжен да отстрани допуснатите пропуски и недостатъци и да възстанови загиналата растителност. Гаранционният срок е равен на гаранционното поддържане, включено в договора за изпълнение на обекта”. Изпълнителят следва да полага грижа за гореописаните растителни видове за срок от минимум 2 (две) години.


5) Ново парково обзавеждане – пейки, кошчета, информационни табели.