Почти веднага след събранието в Брусен, днес /20 октомври/ номинираните за съветници на предстоящите избори от листата на Коалиция „За България” имаха среща със жителите на с. Малки Искър.
Проведе се в преустроения за сладкарница някогашен ресторант на РПК в центъра на селото. Присъстваха доста хора, като преобладаваха ромите.
За разлика от Брусен, тук срещата премина по предварително подготвения сценарий. Водачът на листата Владо Александров представи останалите номинирани, а председателят на Етрополската партийна организация на БСП Давид Давидов представи водача.
С аплодисменти присъстващите посрещнаха съобщението, че от БСП е номиниран за кмет на с. Малки Искър Николай Цветанов Николов. И му заявиха, че не само ще го подкрепят, но ще го избират „докато му побелее главата”.
И тук, един от наболелите въпроси е този с питейната вода. Имаше и такива, особено в Махалата, както я представиха някои от присъстващите, които не са решавани от години: състоянието на пътя и моста до там, и отново водата. Този път като причина беше казано, че от тясната входящата тръба, дебитът не е достатъчен.
След като изслуша всички, Владо Александров отговори на поставените въпроси, като подчерта, че основният при тях е да се преборят със себе си. Да се ориентират най-после за кого ще гласуват. И особено за кмет на селото.
Повтори казаното в Брусен, защо БСП се явява на тези избори без кандидат за кмет и ги призова да гласуват с бюлетина 56, за да имат повече съветници, като залог за решаване и на техните проблеми.
И тук беше обяснено как ще се процедира на изборите с интегралната бюлетина: след номера на съответната избрана партия се отбелязва и този за преференцията на съответния фаворит.
Напомнен беше номера на бюлетината на БСП – 56.