Малко извън сценария започна днешната /на 20 октомври/ среща на номинираните за съветници на тазгодишните местни избори от листата на БСП в Брусен.
Проведе се в Клуба на пенсионера. И се започна с изказване на Секретаря на Основната партийна организация на БСП Лазар Крачунов.
След благодарностите, че кандидатите за членове на Местния парламент от тази партия  са дошли при тях, той започна направо с проблемите на селото. По-скоро с основния и много голям проблем – липсата на питейна вода от седмици. Той визира живеещите в Горния край на селото, но се оказа, че проблемът е за почти цялото село. Отговорът на все още действащият кметски наместник Иван Йорданов беше, че от ВиК са предложили да доставят водоноска, но Лазар Крачунов е отказал.
И заяви на всеослушание: „В понеделник ще дам ВиК – София на съд!” повтори го още няколко пъти до края на срещата.
И, за да се доближим до „протокола”: след представяне на листата, водачът Владо Александров влезе в полемиката за проблемите на селото: остарялата водопроводна мрежа, неподдържани водоизточници, сушата, като основна причина и т.н. Макар, че имаше и други нерешени проблеми, основната тема си остана водата. Дискутираха я почти всички кандидати за съветници от тази листа и повечето от присъстващите хора в салона на Клуба.
От срещите в другите села на общината, Владо изказа заключението, че това е проблем навсякъде, с изключение на Лопян, в Общината. И ще бъде един от основните  приоритетни  въпроси на групата съветници от БСП след окончателното сформиране на бъдещия общински съвет.
Владо Александров обясни подробно и ясно защо на тези избори няма кандидат за кмет от БСП: в името на единението на Етрополе решението е да се подкрепи Димитър Димитров, при предварителната уговорка с него за заместник-кмет.
На присъстващите им беше обяснено как ще се гласува с интегралната бюлетина: след номера за съответната партия, гласуващият може да посочи и номера на преференцията за избраният от него кандидат за съветник.
И се напомни: номера на бюлетината на БСП е 56, а на кметската – 69.