И в петте големи села ще има балотажи, насрочени за 3-ти ноември /неделя/. Със свои решения от днес Общинската избирателна комисия допуска до участие кандидатите за кметове на съответните населени места. 


В Литаково един срещу друг ще се изправят кандидатът на БСП Пешо Младенов, подкрепен от 446 избиратели, и кандидатът на ГЕРБ Найден Найденов, събрал 356 гласа. 


Кметското място в Новачене ще си оспорват Катя Петрова от ГЕРБ, за която са пуснати  218 бюлетини, и Иван Петков, издигнат от ПП МИР, получил 144 гласа. 


Битката за Врачеш ще бъде между кандидата на БСП Марин Бончовски, постигнал на първи тур 551 гласа, и кандидата на ГЕРБ Тано Аловски, за когото са пуснати 489 действителни бюлетини. 


Кандидатите за кмет на Трудовец са Еленко Иванов от ПП МИР, получил 476 гласа, и Мая Пенчева, издигната от Инициативен комитет, за която са гласували 426 избиратели. 


Претендентите за Скравена са Памела Михайлова /267 гласа/, издигната от ПП „Съюз на демократичните сили/, и Методи Драганов /264 гласа/, издигнат от местна коалиция „Движение инициатива за Ботевградска община“.