В предпоследния си мач от група G на турнира за Купата на ФИБА Европа, игран тази вечер в Ботевград, баскетболистите на Балкан загубиха от Клуж-Напока със 76-86 /11-25, 18-20, 22-26, 25-15/. По този начин се изпариха макар и твърде условните надежди за класиране в следващата фаза на турнира. И последната им среща в групата другата сряда у дома с шведския Сьодертале Кингс ще бъде протоколна.


 Категорично може да се каже, че това бе най-слабото представяне на Балкан от началото на сезона. Той бе надигран тотално от своя съперник през целия мач, ако не се смятат последните му минути, когато гостите пуснаха резервите, а някои от баскетболистите на Балкан откровено започнаха да играят за собствената си статистика. Най-големият пасив на домакините достигна до 28 точки при 68-40, Клуж-Напока водеше в резултата 39.45 минути, Балкан не можа да стигне нито веднъж дори до равенство.


 Разликата в класите на двата тима бе очевидна. И ако все пак това е сбор от някои реални показатели,  неприятното бе, че играта на Балкан бе като цяло безволева.


С по 13 точки за Балкан са Симеонов и Радонич, 11 има Джордан Калахан, но със стрелба 4/11 и 1/6 от тройката и с най-много грешки. Кени Хол вкара 10 точки, със 7 е Секулович с 3/11, по 6 вкараха Крис Минков и Митко Димитров, с по 4 са  Найт и Ивков, 2 добави Цонков.


 За победителите с 13 точки е Керън Джонсън, по 11 вкараха латвиецът Артис Ате и хърватинът Дарко Планинич, с по 10 са литовецът Донатас Таролис и другият хърватин Карло Жганец, 9 са точките на Патрик Ричард.


Другият български отбор в турнира - Левски Лукойл, също загуби категорично - като гост на украинския БК Киев с 86-66.


Сн.: FIBA