За предстоящия сезон 2020-2021 на европейските клубни турнири под егидата на ФИБА мъжкият баскетболен отбор на Балкан ще стартира в квалификационните кръгове на първия по сила турнир - този на баскетболната шампионска лига. Днес на заседание в Миес, Швейцария бяха определени участниците в предстоящото издание на шампионската лига.


В груповата фаза по право влизат 28 отбора. Вакантните 4 места ще бъдат запълнени от участващите в предвидените квалификационни кръгове 16 отбора. Станаха известни и вероятните съперници на Балкан в квалификациите.


Това са Белфиус Монс-Ино от Белгия, Апоел Тел Авив от Израел, Игокеа от Босна и Херцеговина,  румънският Клуж-Напока, Цмоки Минск от Беларус, Анвил Влоцлавек от Полша, Ираклис от Гърция, кипърският Керавнос, Нептунас от Литва, Бакен Беарс от Дания, Спортинг Лисабон от Португалия, Лондон Лайънс от Великобритания, нидерландският Донар Грьонинген, Днипро Украйна, швейцарският Фрийбур Олимпик.


Жребият ще бъде изтеглен на 15 юли. Очаква се първият квалификационен кръг да  започне на 15 септември, а редовният сезон - от 13 октомври.