Благотворителен кулинарен базар с домашни вкусотии се проведе в село Трудовец. Приготвените хранителни изделия бяха изложени на щанд, поставен близо до спирката за Ботевград. Продажбите започнаха още в 7 часа. Хората се тълпяха пред щанда с желание да помогнат за каузата. За три часа почти всички вкусотии бяха изкупени. Както обявихме наскоро, събраните средства ще се използват за довършване на ремонта на малката зала в читалище „Никола Ракитин“, в която репетират танцовите състави. 


Благотворителният базар бе осъществен по инициатива на фолклорен клуб "Варвари", детски танцов състав "Жар" и НЧ "Никола Ракитин" - с.Трудовец.


Днес се провежда традиционният събор на селото. По този повод от  18:00ч. на площада пред сградата на Кметство Трудовец ще се състои празничен концерт. Събитието се организира от Кметство Трудовец и НЧ "Никола Ракитин" - с. Трудовец съвместно с Община Ботевград. Участие в празничната програма ще вземат общински духов оркестър Ботевград, мажоретен състав към НЧ"Христо Ботев - 1884" - Ботевград и самодейци от село Трудовец.