В днешния предпоследен есенен кръг на Югозападната трета лига футболистите на Балкан загубиха като домакини от Сливнишки герой с 0-1. След това поражение те се смъкнаха с още едно място по-надолу - вече са 13-ти с 15 точки. След тях с 12 е Марек, с 10 - Пирин Разлог, предпоследен е Рилски спортист с 8 точки, последен е Перун Кресна със 7.


Домакините и гостите от Сливница изиграх един мъжки двубой, в който и двата тима се стремяха към победата. Сливнишки герой успя да се възползва от една грешка в средата на терена и отбеляза единственото попадение в 74-та минута. До края на мача балканци на три пъти имаха отлични шансове за гол, но вратарят на гостите спаси по невероятен начин две от тях, при третото топката мина на сантиметри от гредата.


В последния кръг, който е в събота, 30 ноември Балкан гостува на лидера Миньор Перник.


Останалите резултати от днешния 16 кръг: Септември Симитли - Кюстендил 2-0, Беласица - Миньор Перник 0-1, Спортист Своге - Рилски спортист 2-0, Чавдар Етрополе - Вихрен 1-1, адежда Доброславци - Ботев Ихтиман 0-2,  Пирин Разлог - Марек 1-2, Перун Кресна - Банско 1-3.