В ръцете на своите читатели се намира вече 14-та книжка от литературната поредица „Омайничета” с последни творби 2018-2019 на членове на литературния кръжок „Христо Ясенов” към НЧ „Тодор Пеев-1871” с ръководител Евгения Христова.
Както тя поясни, първата книжка е без номер, тъй като не са се надявали, че ще има поредица от бъдещи издания. Представянето е организирано в навечерието на годишнината от Освобождението на Етрополе от  турско робство.
Уважиха го Станка Димитрова – заместник-кмет на Община Етрополе, Росица Иванова – директор на дирекция в общинска администрация, Христо Андреев – председател на Читалищното настоятелство, любители на литературата, директори на училища, учители, библиотечни работници, родители, съученици на младите автори и представители на местните медии.
Беше, както и други години, в малкия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” – в Етрополе. Книжката е на НЧ „Тодор Пеев-1871” -  литературния кръжок „Христо Ясенов”. Редактор е Евгения Христова, а предпечатната подготовка и оформлението са поверени на фирма „Калисто-М”. Печатът е на „Ти Ди Джи”. Рисунката на заглавната страница е от участничката в кръжока Цветомира Петкова – на 12 години. На рисунката се вижда момиченце, което скача на въже, украсено с омайничета.
В сборника са представени 47 творби на 12 автора. Към тях се присъединиха, по време на представянето, Василена и Йоана. Не присъстваха, но бяха представени техни творби и на вече порасналите омайничета Маринела Тихомирова и Франческа Петева.
Младите автори се представиха пред публиката и четоха свои произведения. След което отговаряха на въпросите на тяхната ръководителка Евгения Христова.
Вечерта не мина и без традиционната викторина с награди за публиката - книжка 8 от поредицата Омайничета.
Ученическа вокална група от ученици на ОУ „Христо Ботев” в Етрополе, с ръководители Мариана Дончева и Вержиния Николова, поздравиха авторите, организаторите на изданието и на представянето, присъстващите на вечерта, със свои изпълнения.
Младите автори получиха подаръци, книжки и лакомства от Общината, от Читалището, от СУ "Христо Ясенов" и от индивидуални почитатели.
Поздравления, заедно с букет цветя и общинските подаръци, за своето творчество младите творци получиха от Станка Димитрова.
В салона беше подредена малка изложба с поредицата от всички книжки и с получените награди през творческия сезон.
Звук и осветление: Евгени Овчаров.