Поредно високо признание получи Школата по класически балет „Данс Поанте“, ръководена от Ангелина Сергеева, която е професионална балерина, завършила в Санкт Петербург. Нейните възпитанички Вайълет Аврил Нппи и Виктория Илиева завоюваха призови отличия в Петата международна олимпиада за изкуства и танц в София. Момичетата изпълниха по два танца, всяко в своята възрастова група. Авторитетното жури бе единодушно в оценките си: два златни медала за Вайълет и златен и сребърен за Виктория. То беше в състав: Сара-Нора Кръстева – художествен ръководител на балета на Софийската опера и балет, Андрей Карачинцев – балетмайстор, Марта Петкова – прима-балерина на Софийската опера и балет, Константинос Кафантарис – хореограф по съвременни танци, Евгений Трофимчук –Веда – хореограф по руски класически танци.  


В олимпиадата взеха участие танцови и вокални колективи от Русия, България, Сърбия, Беларус, Италия, Гърция и Китай. Участниците и организаторите бяха приветствани от посланика на Сърбия в България Желко Йович, от съветника в посолството на Руската федерация в България Алексей Новосьолов и от директора на училището към посолството на РФ Владимир Самохин.


Събитието бе организирано от обществена организация "Балкански алианс", посолството на Русия в България, посолството на Сърбия в България, посолството на Гърция в България и други.  


В грандиозния фестивал взеха участие над осемстотин деца и 160 музикални и танцови колектива. 


Ръководителят на балетната школа – Ангелина Сергеева, бе удостоена със специална диплома-благодарност и златен медал за участието й в този проект, както и  за огромния й принос в развитието на приятелските отношения между страните от Балканите и Русия.


В школа „Данс Поанте“ при Народно читалище „Заря“ – Правец балетно изкуство изучават деца от Правец и Ботевград.