Издръжката на баскетболния отбор на „Балкан” ще бъде редуцирана с  около 30 процента спрямо миналния сезон. Това стана ясно от заседанието на управителния съвет на клуба снощи. Конкретни цифри не бяха споменати, а според председателя на круба Георги Георгиев намалението ще се компенсира с ограничаването на някои разходи. Това е причина и отборът този сезон да не участва в Балканската лига, а треньорът А. Тодоров се е съгласил да получава 40% по-ниска заплата.
Управителният съвет взе решение да отдели детско-юношеската школа като отделна дейност в клуба, за която ще отговаря Петко Колев. За тази работа обаче той няма да получава заплата. До месец П. Колев трябва да представи в управителния съвет концепцията си за развитието на школата. В момента в нея участват между 150-200 деца. Ангажирани са трима треньори, които според тях са крайно недостатъчни. Управителният съвет прие предложението да бъде назначен четвърти треньор в школата.
По молба на изпълнителния директор на клуба Цветан Луканов функциите на  негов пълномощник  ще изпълнява Любо Лилов вместо Петър Стефанов. Управителният съвет взе решение Любо Лилов да има статут на  координатор.
До 30 ноември т.г. ще бъде проведено общо събрание на БК "Балкан", на което ще бъде направен отчет за финансовата 2013 година и анализ на отминалия сезон, решиха членовете на управителния съвет.