В хода на проведената през вчерашния ден полицейска операция на служители от РУ - Ботевград, Българската агенция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция са извършени комплексни проверки на цех за производство на млечни продукти, кабапчийница и две заведения за бързо хранене. За установените нередности са съставени осем констативни протокола, три акта от РЗИ и два от БАБХ.


Столичанин е санкциониран за хулигански действия в ресторант в Ботевград


На 18 декември в Районен съд - Ботевград е докладвана преписка по реда на Указа за борба с дребното хулиганство срещу 49-годишен софиянец, отправял ругатни, обиди и нецензурни реплики спрямо мъж и жена в ресторант в Ботевград. Извършителят е признат за виновен и за извършените от него непристойни действия му е наложено административно наказание „глоба“ в размер на 200 лева.


Разкрити са извършителите на две кражби от хипермаркет в Ботевград


Работата по двата случая започнала след получени сигнали от управата на хипермаркет в Ботевград за извършени кражби на продукти. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия полицейските служители установили авторите на престъпните посегателства - ботевградчанка на 40 години и жителка на Врачеш на 55. Стойността на нанесените щети са възстановени на управителя. Материалите по двата случая са изпратени в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.