Около 18 часа на 23 декември, в района на 35 км на автомагистрала „Хемус“ в посока София, служители на сектор „Пътна полиция“ към областната дирекция спрели за проверка влекач „ДАФ“ с полуремарке, управляван от турски гражданин. Водачът бил изпробван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел, че шофира с 1.29 промила алкохол. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.


Около 3:05 часа на 23 декември в РУ - Ботевград постъпил сигнал за горящ лек автомобил в двора на частен имот в града. Извършен е оглед на местопроизшествието в присъствието на експерт от РСПБЗН - Ботевград. Установено е, че вследствие на пожара е изгоряла предната част на лек автомобил „БМВ“. Образувано е досъдебно производство по случая.


Около 12:40 часа на 23 декември в РУ - Ботевград постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на кръстовище в града. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Дачия Логан“ е реализирал ПТП с движещ се по улица с предимство лек автомобил „Пежо Партнер“, който вследствие на удара се е ударил в ограда. Пътничка от първия автомобил е транспортирана в болница с фрактура на китка. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол, като резултатите им са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.


Около 0:20 часа на 24 декември автопатрул на РУ - Ботевград спрял за проверка лек автомобил „Ауди А4“, управляван от жител на с. Литаково. 22-годишният водач е задържан за срок до 24 часа, след като при изпробването му за употреба на алкохол, дрегерът отчел 1.29 промила в издишания въздух. Срещу нарушителя е образувано бързо производство.