Шофьор без книжка е задържан през изминалото денонощие


Около 16:40 часа, на разклона за Гурково, служители на полицейския участък в Новачене спрели за проверка лек автомобил „Сузуки Балено“, управляван от жител на Литаково. От извършените справки се установило, че 32-годишният водач шофира без свидетелство за управление на МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.


Шофьор с наркотици и друг с незаконна пушка са задържани вчера от ботевградските полицаи


Около 13:30 часа на 7 януари автопатрул на РУ - Ботевград спрял за проверка лек автомобил „Форд Пума“, управляван от жител на Литаково. 24-годишният водач е задържан за срок до 24 часа, след като у него били открити пет топчета с неправилна форма с общо тегло около 3 грама. При извършения наркополеви тест три от тях реагирали на амфетамин, а две на канабис. 


Час и половина по-късно, при извършване на обход във Врачеш, служители на РУ - Ботевград спрели за проверка лек автомобил „Сузуки Витара“, управляван от жител на селото. Криминално проявеният и осъждан водач излязъл от колата, държейки в ръка калъф за ловно дългоцевно огнестрелно оръжие, което впоследствие изхвърлил в стопански двор. На местопроизшествието е извършен оглед, при който е открита пушка 12-ти калибър. От извършените справки е установено, че оръжието не е регистрирано по законоустановения ред, вследствие на което е иззето. 26-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. 


По двата случая са образувани досъдебни производства.