Днес момчетата на Балкан до 15 години постигнаха трети пореден успех на втория турнир от Младежката Евролига - Централноевропейска зона, който се провежда в Ботевград. Възпитаниците на треньора Николай Пеев надиграха добре представящия Дан Дачиян от Букурещ със 79-69 /23-10, 17-19, 20-12, 19-28/.


Стефан Михайлов бе най-резултатен за Балкан с 25 точки, като вкара 7 тройки от 14 опита. Той направи и дабъл-дабъл с 10 овладени борби. С 19 точки е Александър Гавалюгов, 13 отбеляза Павлин Иванов, 7 има Александър Стоянов, с 6 точки и 8 борби е Велизар Георгиев.


За Дан Дачиян, подкрепян от малобройна, но гласовита агитка от родители, се отличи Александру Морошану, който направи впечатляващ дабъл-дабъл от 19 точки и 17 борби.


Мачът между Балкан и Дан Дачиян на практика бе за третото място, но то не дава право на участие в последващите плеойофи. Някакви надежди за второто място се появиха след вчерашната загуба на Байерн Мюнхен от сръбския DIV Баскет, но те веднага изчезнаха след сутрешната победа на баварците над словашкия Юниор Левице с 92-65.


Така преди утрешния последен ден ако Балкан победи КК Флеш от Сърбия /което е напълно възможно/, а Байерн загуби от лидера Палаканестро Варезе /което също е твърде възможно/, Балкан и Байерн ще се изравнят по точки с равен брой загуби - по 2, но тимът от Германия ще има предимство, тъй като постигна победа в прекия двубой на първия турнир в Словакия със 74-72.


За евентуално участие в плейофите Балкан ще разчита да завърши на трето място в крайното класиране и да се надява на уайлд кард от организаторите.


Последната среща на Балкан е в неделя от 14.00 ч. срещу КК Флеш от Сърбия. А от 10.30 играят Палаканестро Варезе и Байерн.


Снимки: Николай Пиронски