Най- послед след няколко неуспшни представяния в турниа за Купата на България Балкан е финалист! Днес във втория полуфинал той победи Рилски спортист с 82-75 /25-17, 16-19, 28-22, 13-17/.  И в неделя  от 18.00 ч.  ще играе във финала за трофея с Левски Лукойл, който спечели първия срещу Берое с категоричното 81-62.


Балканци превъзхождаха през цялата среща, водеха почти през цялото време и въпреки очакваното съперничество на Рилски спортист за трети път този сезон показа, че е по-класен отбор в оспорваните последни моменти. Това бе трети успех на зелените в трите мача досега.


Не бива да се изключват и четирите крайно оспорвани неспортсменски нарушения срещу Балкан в решителните моменти срещу само едно очевадно на съперника, както и измислените последни два фаула на МиткиоДимтров, след което той напусна играта. И даде илюзорни шансове на иначе добре комплектования тим от Самоков, което не бе логично с оглед развоя на мача.


Четирима  от Балкан са с двуцифрено изражение на точките. Топреализатор с 15 е Крис Минков, с по 13 са Дейшон Найт, който направи рекорд с 12 асистенции и Кеи Хол, Михайло Секулович12 точки и 5 борби, със 7 е Мако Радонич, с по 6 са Алекс Симеонов и Кейси Бенсън, по 5 вкараха Станисав Цонков и Димитър Димитров.


За загубилите с 20 е Тихомир Желев, 8 има Зейвиър Джонсън , с 10 е Брендън Браун.