От днес в ОУ „Васил Левски“ – Ботевград започнаха дните, посветени на патрона на училището. Тази година те ще преминат под мотото „Левски завинаги подвиг остава“. От днес до 18 февруари в ОУ „Васил Левски“ се провежда и инициативата Дни на отворените врати. Началото бе поставено с литературно-музикална програма. Учениците изпълниха стихове и песни в чест на националния ни герой. На финала на тържеството всички заедно – и публика, и участници, изпяха без акомпанимент „Песен за Апостола“.


Зам.-директорът на учебното заведение Галя Божкова поздрави учениците от начален етап за отличната подготовка и им пожела успешно представяне във всички останали прояви, включени в училищната програма по повод патронния празник и Дните на отворените врати. 


Г-жа Божкова съобщи още, че отборът на ОУ „Васил Левски“, съставен от ученици от пети и шести клас, е победил отбора на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ с 2:1 и днес играе на финал на Общинските ученически игри по футбол с тима на ОУ „Отец Паисий“ – с. Врачеш.      


След училищното тържество учениците от начален етап и техните учители тръгнаха към класните си стаи за тържествения час на класа. На видно място във всяка стая бе подреден кът на патрона. Най-хубавият ще бъде отличен, съобщиха от училищното ръководство.    


През следващите няколко дни учениците ще имат възможност да се изявят във викторини, състезания по краснопис и ученическо творчество, да премерят сили в спортни и други надпревари.  


Отчитането на резултатите и тържественото закриването на седмицата ще бъде на 18 февруари - ден за поклон и признателност пред паметта, подвига и примера на великия българин Васил Левски.