Учениците и учителите от Основно училище „Васил Левски“ в село Новачене отбелязаха деня на своя патрон днес с литературно-музикална програма, подготвена от учителите Славяна Гергова и Димитрина Кирова, спортно състезание и конкурс за рисунка, посветена на Апостола.


В състезанието „Лъвски скок“ в групата от 5-7 клас най-добре се представиха Кристиан Тодоров с постижение 200 см., Константин Костов - 170 см и Ростислава Василева - 170 см. В групата от 1-4 клас най-добри бяха Пламен Тодоров - 130 см, Християн Радулов - 130 см и Румен Методиев - 120 см.


За най-сполучлива рисунка бяха отличени Тересита Борисова, Преслава Драганова и Синан Сюлейман.


Представителна група от училището участва в днешното общоградско възпоменателно честване в памет на Васил Левски в Ботевград.


Тази година ОУ „Васил Левски” – с. Новачене чества 170-та годишнина от своето основаване. Предвидени са редица мероприятия, чиято кулминация ще бъде през есента. За юбилея информира и стилен плакат на входа на учебното заведение, дело на учителя по изобразително изкуство Димитър Златев, съобщиха от ръководството на училището.