Как се казва нашата Родина? На кой континент се намира тя? Кои са нейните символи? Кои са националните ни герои? Това бяха част от въпросите, включени във викторината „Аз обичам България“, на които трябваше да отговорят малчуганите от ДГ „Славейче“ – Ботевград. 


Днешното съревнование започна с изпълнение на малките мажоретки от детската градина с ръководител Иванка Христова. Във викторината участваха всички възпитаници на ДГ „Славейче“. Те излизаха на сцената по групи и отговаряха на въпроси, които бяха тематично разделени на шест теми: „Обичам моята Родина“, „Познай героя“, „Танцуваме заедно“, „Красива природа“, „Обич в рими“ и „От раклата на баба“. Част от отговорите децата даваха в стихове, песнички или танци. Малчуганите показаха завидни знания за България, нейните герои, бит и култура. Това пролича от отличните резултати, които постигнаха всички групи.


Специален гост на събитието беше госпожа България. Тя изслуша с радост всички въпроси и отговори. В края на състезанието поздрави децата за отличната подготовка и подари на всяко от тях трибагреник.


За верността на отговорите в днешната викторина строго следеше Миглена Василева – завеждащ детски отдел на Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“ – Ботевград. Тя благодари за поканата и добави : "За мен е изключително удоволствие да съм днес сред вас. Горда съм, че в нашата община има такива прекрасни, знаещи, умни и любознателни деца. Поздравявам вашите учители, които много се стараят и възпитават у Вас едни добри граждани. Вие сте деца, които познават нашата Родина, нашите традиции, корени и обичаи.“.