Мачът на звездите, който бе планиран за 22 март в Пазарджик, бе отменен. До това решение се стигна след официално писмо от страна на президента на българската федерация по баскетбол Георги Глушков до кмета на град Пазарджик Тодор Попов и обществеността. Причината е изострената обстановка в страната, свързана с новия коронавирус.


 “С огромно съжаление бих искал да ви информирам, че вчера (в понеделник – б.ред.) официално получихме заповед от Министър Красен Кралев, в която във връзка с ограничаването на разпространението на коронавируса се забранява да се провеждат спортни събития с участието на спортисти до 18 г., а всички мачове със състезатели над 18 г. възраст трябва да се провеждат при закрити врати. И двамата знаем, че планираният за 22 март „Мач на звездите“ в Пазарджик е спортно събитие, изцяло насочено към публиката. Такъв демонстративен мач без публика е невъзможен, защото той представлява празник за феновете в съответния град”, написа в писмото си президентът на баскетболната ни централа Георги Глушков до кмета на Община Пазарджик Тодор Попов.


 “В тази връзка ви предлагам да отменим събитието, включено в календара за 2019/2020 г. и да планираме следващото издание – за сезон 2020/2021 г. отново в Пазарджик, тъй като е невъзможно да се намери друга дата за провеждането му до края на настоящия шампионат, който приключва през месец май. Бихме могли да потърсим дата за провеждането на мача през следващия сезон, но преди края на 2020 година. Благодарим Ви много за отзивчивостта и готовността да организираме по най-добрия начин това атрактивно баскетболно шоу”, допълни Глушков.


 Както е известно, повечето спортни мероприятия за деца и юноши в България бяха забранени, а останалите, сред които футболните срещи от първа и втора лига, мачовете за мъже и жени, включително НБЛ, засега ще се провеждат без публика. Събития от други спортове вече бяха отложени или отменени, тренировки на доста клубове бяха временно преустановени. Рестрикциите относно ограничаване или забрана за провеждане на спортни мероприятия ще продължи до успокояване на ситуацията в страната.