Как вратар, който е допуснал десет гола, може да получи приза за най-добър играч в съответния мач? Подобно твърдение звучи абсурдно, но такъв е случаят от двубоя между "Сочи" и "Ростов", който се игра при особени обстоятелства и завърши 10:1.


 Отборът от Ростов на Дон беше принуден да играе предимно с юношите си до 17 години, тъй като целият състав е под карантина заради шестте положителни проби за коронавирус в отбора, а сред заразените е и българинът Ивелин Попов.


 В неравностойната битка изпъкна вратарят Денис Попов. Въпреки че стражът на "Ростов" трябваше да вади десет пъти топката от вратата си, роденият през 2002 г. футболист отрази дузпа и се отчете с 15 спасявания, което е рекорд в руския футбол.


 Първоначално мачът беше отложен след новината за случаите на коронавирус в състава на "Ростов". Впоследствие Руската футболна федерация обяви, че клубовете трябва да решат дали двубоят да се изиграе, като от "Сочи" поискаха срещата да се състои по програма.


 Младите играчи на "Ростов", който е четвърти в класирането, излязоха смело на терена и тимът поведе в резултата с гол в първата минута. Впоследствие съставът не успя да се справи с предизвикателството.


 "Дали има нещо положително след случилото се? Само това, че момчетата дебютираха на толкова ранна възраст в мъжкия футбол. За някои отбори е мечта да излязат с 11 свои възпитаници. Днес ние имахме 18 юноши в групата, а 16 от тях играха", каза след мача треньорът младежкия отбор на "Ростов" Заурбек Тедеев.


Линк към спасяванията:


https://youtu.be/SNIIK95bpv8