Теодора Захариева – жената, която преди две години направи гладна стачка пред Министерството на здравеопазването и го осъди заради липсата на лекарства за онкоболните в страната издаде  книгата си "Аз бях болна ... и се излекувах" . В нея е описана личната й драма - пътят й от трагедията до безграничната радост след дългогодишната борба с коварната болест. Целта е колкото се може повече хора, когато прочетат творбата, да преодолеят своя психически, емоционален и физически шок, преди да е станало късно.
Теодора Захариева ще представи книгата си в Ботевград ан 10 октомври по време на акцията, организирана от Асоциацията на жените с онкологични заболявания.
В градинката пред болницата ще бъде открита паметна плоча, която ще положи началото на Алея на надеждата. Жените ще засадят и магнолия, която символизира надеждата за здраве и дълголетие.
Специални покани не сме изпратили на никого, но се надяваме, че с присъствието си всеки ще покаже съпричастността си към проблемите на онкологично болните, заяви Веселка Маринова, председател на асоциацията в Ботевград.