Мъж загина след пътен инцидент в Литаково


Около 3:45 часа на 4 април на тел. 112 бил подаден сигнал за починал мъж на пътното платно в с. Литаково. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че 38-годишният мъж е починал вследствие на пътен инцидент с напуснало местопроизшествието МПС. След незабавни оперативно-издирвателни действия на криминалистите от ОДМВР - София и РУ - Ботевград автомобилът, причинил пътнотранспортното произшествие, е установен на адреса на собственика и негов водач в с. Литаково. 20-годишният криминално проявен и осъждан мъж е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което продължава под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура. 


Заловиха каруца с 1,5 кубика дърва без контролна горска марка


Около 15:35 часа на 4 април, на стария път между селата  Новачене и Литаково, служители на жандармерията и РУ - Ботевград спрели за проверка каруца, натоварена с дърва, управлявана от жител на с. Новачене. От повиканите на място служители на Държавното горско стопанство е констатирано, че натоварените на каруцата 1,5 кубика дърва от вид „Благун“ са без контролна горска марка и документи за законен произход. Съставен е акт по Закона за горите, два акта по Закона за българските лични документи и два акта по Закона за здравето. Каруцата е иззета заедно с незаконно добитата дървесина.


Образувано е досъдебно производство за нарушаване на домашната карантина


Досъдебно производство е образувано в РУ - Ботевград, след като на 3 април около 15:30 часа полицейски служители извършили проверка на адрес в с. Скравена и не установили поставените под карантина 30-годишен мъж и 20-годишна жена. При последвалата справка в автоматизираните информационни системи е установено, че двамата са напуснали страната предния ден. Материалите са докладвани в районната прокуратура.