От хранителен магазин „Фреш маркет“ също са изразили готовност да участват в дарителската кампания на Община Ботевград, като осигурят пакети с хранителни продукти за нуждаещи се. На първо време търговският обект ще подготви малко над сто пакета. Още в края на тази седмица те ще бъдат доставени в Общината, откъдето ще бъдат разпределени за местни жители, останали без работа и доходи заради въведеното извънредно положение. 


„Търговска верига „Фреш маркет“, която има магазин в вашия град,  дарява хранителни продукти за нуждаещи се. Това също е една похвална инициатива, която заслужава да бъде отразена и дадена като добър пример“, коментира кметът Иван Гавалюгов. Той съобщи, че в момента администрацията прави оценка на нуждите и съвсем скоро ще излезе със списък с имената на хората, които ще бъдат подпомогнати. Допълнително ще бъде съобщено как те ще получат пакетите с продукти.  


„Проучване и кандидатстваме по всички възможни програми, по които може да се получи някакво финансиране за подкрепа на хората, изпаднали в нужда.  Имаме предложения и от фондации, които са събрали средства и се обръщат към общините да заявят техните желания и нужди за получаване на част от тези средства ( в пари или в натура ) за подпомагане на нуждаещите се в създалата се ситуация“, съобщи кметът. Той пое ангажимент да информира обществеността, когато тези намерения се осъществят.  


От началото на тази седмица до днешна дата в дарителската сметка на Община Ботевград са постъпили още 8 000 лева. Това съобщи още на днешния брифинг с медиите кметът Иван Гавалюгов. Средствата, които се набират, са за подпомагане на дейността на МБАЛ Ботевград и на местните социални заведения в условията на извънредното положение поради COVID-19.


Днес местна фирма се е включила в дарителската кампания на Община Ботевград с 1 000 чифта медицински ръкавици, съобщиха още от администрацията.