По повод годишнината от рождението на генерала от пехотата Павел Христов - ''Железният генерал'' (10.04.1859г.) се свързахме с председателя на Сдружение „За Етрополе”, който сподели за читателите следното:


Навършиха се161 години от рождението на етрополеца, генерала от пехотата Павел Христов - ''Железният генерал'' (10.04.1859г.) - началник на 5-та пехотна Дунавска дивизия през Балканската война (1912-1913) и в Междусъюзническата война (1913), героят от боевете при Три уши (ноември 1885) срещу сърбите, при Бунархисар (октомври 1912) срещу турците и при Княжевац (юни 1913), суров и доблестен български генерал, служил само на България.
За днес бяхме предвидили, заедно с Министерство на Отбраната, да почетем героя от Етрополе, по начин по който генерал Павел Христов заслужава, с гвардейци от почетната рота, армейския оркестър и протоколната програма на МО!
За съжаление, ситуацията в която сме провали плановете ни. Но се надявам, мероприятието да се случи на лобната дата на Павел Христов - седми юли!


Заради извънредното положение, днес само беше положен пред паметника букет с цветя от името на Сдружението, без присъствието на хора.