По предложение на президента на Аматьорската футболна лига Румян Вълков, бяха приети следните решения:


В първенствата от Трета лига  за крайно класиране се приемат класиранията към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната.


Същото решение бе взето и за първенствата от Четвърта лига – за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж. В първенствата от Трета лига за сезон 2019/2020 г. няма да има изпадащи отбори в по-долна дивизия.


Така първенствата в третото ниво на българския клубен футбол са прекратени окончателно.  Това значи, че временното класиране в Североизточната, Северозападната и Югоизточната Трета лига става крайно.


По този начин автоматично с промоция за нагоре се сдобиват Добруджа, Янтра (Габлово) и Созопол. Бараж за първото място ще се играе само в Югозападната трета лига", в която е и Балкан,  където разликата в точките между  Миньор Перник и Септември Симитли  e малка.


От БФС съобщиха още, че за новия сезон няма да има изпадащи клубове от бившите "В" групи, а също така четирите лиги ще бъдат увеличени на по 20 отбора във всяка.