Мъж от Ботевград е обвинен за серия взломни кражби


След приключване на действията по досъдебно производство, образувано в РУ - Ботевград, 23-годишен ботевградчанин е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в съучастие с двама негови съграждани, са извършили взломни кражби от имотите на трима собственици, разбивайки жилищата им с различни инструменти и използвайки за реализиране на престъпното си деяние лек автомобил. Общата стойност на отнетите вещи възлиза на 2 876 лева. Делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд.


Мъж от с. Типченица е задържан за 72 часа за тежко криминално деяние


На 24 април в РУ- Ботевград било образувано досъдебно производство по повод открит починал 64-годишен мъж от с. Типченица в квартирата му в Ботевград. При извършената аутопсия е установено, че му е била причинена тежка телесна повреда. В хода на предприетите оперативни и процесуално-следствени действия на криминалистите е установен и задържан извършителят на деянието - 24-годишният син на потърпевшия. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата криминално проявеният и осъждан мъж е привлечен като обвиняем с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.


Водач от с. Рашково е обвинен за шофиране след употреба на алкохол


Срещу 47-годишния жител на с. Рашково било образувано досъдебно производство, след като бил засечен от полицейските служители да шофира лек автомобил „Фолксваген Голф“ с концентрация на алкохол в кръвта 2,23 промила. След приключване на действията по разследването извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.