Екип на сутрешния блок на Нова телевизия беше тази сутрин в Литаково. Поводът за репортажа бе случаят с пребитото момче – музикант в Литаковската духова музика. 


Пред камерата на националната медия застанаха жители на селото, за да изразят своята подкрепа към пребитото момче, което след инцидента бе настанено в УМБАЛ “Света Анна“ със сериозна травма на главата и счупвания на челюстта. Те призоваха съответните органи да приложат цялата строгост на закона срещу неговите нападатели. Хората заявиха, че след този случай и други предшестващи го престъпления не се чувстват в безопасност.


Според местните, в селото трябва да има постоянно полицейско присъствие.


"Случаят е доста сериозен. Момчето не е конфликтно. Той е много честен и отговорен", коментира ръководителят на литаковския духов оркестър Дейвид Христов.


„Статистиката в селото е показателна. Извършват се голям брой престъпления. През 2011 г. пенсионирана учителка беше изнасилена и убита. Извършителят е от селото. Има простреляни, прегазени от пияни шофьори. Рядко има полиция в селото“, разказа местен жител пред екипа на Нова. 


Повече - във видето на Нова телевизия