Навършиха се 75 години от победата над фашистка Германия


Въпреки стагнацията в  страната и в общината около извънредното положение и пандемията, поне в сърцата си милиони българи отдават своята обич и признателност към участниците във Втората световна война и в антифашисткото движение.
Във войната са участвали 416 834 българи, като 10 753 от тях са загинали. От Етрополска община са заминали на фронта 610 човека, от които 18 са убити на фронта.
Антифашистката борба в Етрополския край също има своя дял в историята. Имената на загиналите са увековечени върху белокаменните паметници  в Етрополе, Брусен, Лопян и Бойковец. На много места са поставени паметни плочи.
От името на ръководството на Етрополската организация на Българския антифашистки съюз, бяха поставени цветя пред паметника на загиналите антифашисти и участници във Втората световна война в местността „Звездата” над Етрополе.
Ръководството честити на живите ветерани и на техните близки Деня на победата и Деня на Европа с пожелание за крепко здраве, дълголетие и спокойни старини в едно мирно време.
Честит празник!