“Излязох на протест, защото харесвам дивите плажове по българското Черноморие и съм против застрояването им.“; “Малко сме на този протест, защото очакванията на повечето хора са някой друг да се нагърби с проблемите.“; “Управляващите не защитават интересите на гражданите, а на олигарсите, които си плащат“; Тук съм, защото обичам природата и искам тя да бъде запазена в автентичния й вид .“; То няма толкова туристи за действащите хотели по морете, а те искат още да сторят.“ - това заявиха част от ботевградчани, излезли в подкрепа на националния протест под наслов “Долу ръцете от морето, планините и реките“. Той се проведе едновременно в десетки градове на страната, като сред тях бе и Ботевград. 


Протестиращите в нашия град наброяваха около 15 човека, малко повече от участниците в първата демонстрация, която се състоя преди две седмици. Хората отново издигнаха лозунги срещу застрояването на плажовете по българското Черноморие и промените в Закона, засягащи и обезсмислящи Натура 2000.


Какво се случва с Натура 2000 в България и Закона за биоразнообразието - повече по темета може да прочетете тук: http://forthenature.org/attitudes/138?fbclid=IwAR37eUQ23cGIIQMwREKp8wLzXCcRhTTWrto2cz7r70xiu_9MVIu4QYY6qXw