Протест с искане за оставка на Правителството и на главния прокурор се проведе и в Ботевград. Хората започнаха да се събират на площад „Освобождение“ около 18 часа. Някои носеха плакати  с различни надписи, разкриващи разочарованието им от управляващите.


Скандиранията бяха подети от млад мъж, който от години живее в Канада. Той прикани хората да излязат от кафенетата и да дойдат в центъра на града. Заедно с него бе съпругата му, която е ботевградчанка. Тя също работи в Канада. Двамата споделиха, че участват и в протестите в София.


„Разрухата с всеки изминал ден е по-голяма. Народът го вижда и негодува. Какви магистрали, какви пет лева, та те на другия ден ги затварят и ги правят отново. Как да ги обичам?! Даже съм гласувал първия път за ГЕРБ, като мислех, че ще има промяна. Такава обаче няма. Хората живеят с мизерни пенсии. Не може да се живее по този начин. Направих си труда на направя справка за цените на двеста продукта. 80% от тях са по-скъпи в България, отколкото в Англия. Как този народ търпи?! Какви икономики, колко завода се построиха български, къде отиде Южен поток, къде отиде Балкански поток?! И Тръмп ще ни диктува какво да правим. Защото сме марионетки в ръцете на другите. И ние седим, и чакаме… Търпим... Докога?! Искам да се махат“, каза пред наш репортер мъж, който повече от 10 години живее и работи в Манчестър, Англия, но в момента гостува на свои роднини в Ботевград. 


По време на протеста се изказаха няколко човека, които открито изразиха своето недоволство срещу управлението на страната. 


На площад „Освобождение“ присъстваха и около десетина полицаи. Те следяха за спазването на реда.