Нова детска площадка ще има и в градинката на ул. „Дико Илиев“ /Площад 20/ в Ботевград. Дейностите по изграждането й започнаха от днес. От общинско предприятие БКС ще положат бетоновата основа. Разходите за строителните материали се поемат от Община Ботевград.


Ударопоглъщащата настилка, съоръженията за игра и два чисто нови коша за баскетбол ще бъдат закупени от общинския съветник Сашо Везенков. С този дарителски акт той изпълнява обещанието си пред майките, живеещи в близост до градинката, по време на предизборната кампания за местния вот през есента на миналата година. 


Стартът на дейностите по изграждане на новата площадка предизвика едновременно радост и тревога у хората от квартала. Първото чувство е породено от предприетите действия за осъществяване на хубавото намерение, а второто - от опасенията, че тя може да стане за пореден път обект на вандалски прояви. 


Преди години в градинката имаше беседка, която буквално бе съборена на земята. Люлките и кошовете също бяха изпотрошени. Липсва част от оградните пана около игрището. Извършители на тези посегателства са лица от други квартали на града, твърдят хора,  живеещи в района на градинката. В непосредствена близост до нея е монтирана една камера за видеонаблюдение, но според гражданите тя не е достатъчна, за да покрие цялото пространство, което трябва да бъде под контрол.