За първи път от началото на първенството на Югозападната трета лига футболистите на Балкан не можаха да отбележат гол. Това стана в днешния пети кръг, в който бяха домакини на Пирин Гоце Делчев, и срещата завърши 0-0.


Отборът на Балкан не бе убедителен в стремежа си да постигне трета победа в шампионата. Въпреки че имаше малко повече възможности за гол от своя съперник, който обаче пръв можеше да отбележи, когато в 52-та минута топката срещна лявата греда на вратата на Балкан.


Пет минути по-късно мощен удар на Петко Петков бе спасен от вратаря на гостите. А в 75-та минута хубав шут на Ангел Ангелов профуча над напречната греда. В последните десетина минути натискът на домакините бе по-скоро хаотичен и не доведе до кой знае какви опасности.


Гостите от Пирин Гоце Делчев очевидно бяха доволни от равния резултат. Това бе тяхно четвърто равенство от началото на първенството, те имат и една загуба.


Освен недостатъчно убедителната игра на Балкан, неубедителен в проявите си бе главният съдия Петър Григоров. В повечето случаи той не намираше точните решения, не можа да се справи и с постоянното забавяне на играта и симулации от страна на гостите.


В другите мачове от този пети кръг: Вихрен - Чавдар Етрополе 1-0, Оборище - Марек 3-1, Беласица - Кюстендил 1-0, Сливнишки герой - Банско 3-1, Надежда Доброславци - Рилски спортист 3-1, Велбъжд - Перун Кресна 1-0. Последните два мача от този кръг са в неделя, 6 септември: Ботев Ихтиман - Левски Чепинци и Пирин Разлог - Гранит Владая.


В следващия 6 кръг, който е другата събота, 12 септември, Балкан гостува на Банско.