Игровите съоръжения на детската площадка на ул. „17-ти ноември“, китайската стена, осъмнаха залети с моторно масло. За поредния вандалски акт сигнализираха граждани в групата „Забелязано в община Ботевград“ в социалната мрежа Фейсбук. От написаното става ясно, че преди време е имало още едно подобно деяние, но с яйца.


Хората от квартала се съмняват, че вероятната причина за съсипването на оборудването е, че привечер на площадката се събират подрастващи, които седят до малките часове на нощта и вдигат шум.


От отдел „Контрол по сигурността и обществения ред” при Общинска администрация Ботевград съобщиха за Botevgrad.com, че в района на тази детска площадка няма охранителни камери.


Да припомним, че междублоковото пространство на бул. „България“ 11 и улиците „Райна Княгиня“ , „17-ти ноември“ и „Стефан Стамболов“ бе ремонтирано през лятото на 2019 година със собствени приходи на Община Ботевград. В началото на 2020 година бяха монтирани игрови съоръжения и каучукова ударопоглъщаща настилка (150 кв.м.) на новата детска площадка до блоковете.