Футболистите на Балкан спечелиха първа победа като гост в първенството на Югозападната трета лига. Това стана в днешния 6 кръг при гостуването на "Банско" с 1-0.


Победното попадение отбеляза централният нападател Петко Петков в 43-та минута. Той получи отличен пас от капитана Здравко Атанасов, излъга вратаря и вкара топката в мрежата.


През второто полувреме домакините се опитаха да направят обрат и заиграха по-активно. Но вмест това на три пъти можеха да получат нов гол. В 73-та минута удар с глава на Петър Василев тресна напречната греда, три минути по-късно след бърз рейд Петко Петков насочи топката в противоположния ъгъл, но тя премина съвсем близо до страничната греда и излезе в аут. Две минути преди края домакините се наложиха да избиват топката пред тяхната голлиния.  В самия край н срещата бе единствената възможност за "Банско", но вратарят на Балкан спаси.


Две минути преди края на редовното време за втори жълт картон напусна Ясен Георгиев  и Балкан остана с 10 души.


"Необходима ни беше тази победа и се радвам, че я постигнахме - каза след мача старши треньорът Иван Редовски. - Като цяло съм доволен от целия отбор, но бих искал да отлича момчето от нашата школа Данчо Дамянов, който започна като титуляр и ира добре през целия мач".


В следващия 7 кръг, който е другата събота - 19 септемри от 17.00 ч., Балкан ще бъде домакин на един он новаците в групата - "Гранит" Владая.